Metsäpäivä keväisessä räntäsateessa

Artikkelit | 18.4.2023
Jaa tämä artikkeli

Harvestia järjesti yhteistyökumppaneiden kanssa metsäpäivän Kuopiossa

Väki oli lähtenyt kelistä piittaamatta liikenteeseen ja katsomaan, mitä metsäpäivä pitää sisällään. Kävijöitä oli todella mukavasti ja saimme aikaan hyviä keskusteluita eri näkökulmista.

Päivän teemana oli paljon mediassakin esillä ollut korjuujäljen laatu harvennuksilla. Puolueettoman näkökulman aiheesta oli esittämässä valtakunnan tason kärkipään asiantuntija, Metsäkeskuksen Markku Remes. Koneurakoitsijan näkökulmaa päivään toi puunkorjuuyritys FinnHarvest Oy puolesta Eero Korhonen. Pientä porkkanaa tapahtumateltalle toi sahapalkinnon muodossa päivään osallistunut Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy. Suuressa roolissa päivän onnistumisen kannalta oli myös KalPan juniorijoukkueen vanhemmat, jotka hoitivat makkaranpaiston ja kahvinkeiton aivan loistavalla menestyksellä.

Kone ja Tarvike M. Leppäsen tarjoaman Husqvarna-moottorisahan voitti 13-vuotias Niklas Suomalainen, sahan luovutti uudelle omistajalleen Kuopion ja Siilinjärven alueen Harvestian hankintaesimies, Markku Turunen. Onnea Niklakselle ja tsemppiä turvalliseen sahan käytön harjoitteluun!

Päivän mittaan saatiin tutustua mm. metsäkoneen työskentelyyn ja etenkin pienimmät kävijät saivat ikimuistoisen kokemuksen päästyään jopa istumaan metsäkoneen penkille. Toivottavasti näistä pienistä saadaan jonakin päivänä uusia ammattilaisia alalle.

Metsänomistajat ja muut aiheesta kiinnostuneet pääsivät myös tutkimaan harvennushakkuun lopputulosta ja rautaisten ammattilaisten kätten jälkiä. Viesti olikin suhteellisen yksiselitteinen, urakoitsijamme tekevät erinomaista työtä ja jälki on ensiluokkaista.

Suuri kiitos vielä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat tapahtuman, mutta vielä erityisesti kaikille tapahtumassa käyneille.


Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste