Turvallisuus hakkuutyömailla

Metsänomistajana olet tervetullut seuraamaan metsässäsi tehtävien töiden etenemistä. Noudattamalla yhdessä tärkeitä turvallisuusohjeita varmistamme kaikille osapuolille turvallisen vierailun. On erityisen tärkeää muistaa, ettei hakkuutyömaalle voi rynnätä omin päin, vaan työmaavierailusta on aina ilmoitettava etukäteen. Lisäksi työmaalle on pääsy kielletty asiattomilta – näin koneiden kuljettajille turvataan työrauha ja kaikkien turvallisuus säilyy.

Harvestian turvallisuuskulttuuri

Meille Harvestialla turvallisuus on ykkösasia. Turvallisuus ohjaa kaikkea tekemistämme ja näin ollen meille on äärimmäisen tärkeää varmistaa sekä työntekijöidemme, että kaikkien hakkuutyömaillamme vierailevien turvallisuus. Molempien turvallisuuden varmistamme parhaiten seuraamalla yksinkertaista turvallisuusohjeistusta. On erittäin tärkeää, että muistat ilmoittaa aina hakkuukoneen kuljettajalle tulostasi soittamalla etukäteen. Löydät kullekin hakkuutyömaalle johtavan tien laidasta työmaakyltin, jossa on mainittu hakkuukoneen kuljettajan puhelinnumero. Työmaakyltin yhteydestä löydät myös työmaalla tarvitsemasi turvavarusteet, eli kypärän sekä turvaliivin. Käytäthän turvavarusteita koko työmaavierailusi ajan, jonka jälkeen voit palauttaa ne samaan paikkaan. Huomioithan, että hakkuutyömaalla liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuullasi.

Näin vierailet turvallisesti Harvestian hakkuutyömaalla

• Ilmoita vierailustasi soittamalla hakkuukoneen kuljettajalle. Näin kuljettaja osaa varautua saapumiseesi. Kuljettajan numeron löydät työmaakyltistä.
• Pue yllesi turvavarusteet eli kypärä sekä turvaliivi, jotka löydät työmaakyltin vierestä. Huomiovärit helpottavat huomaamistasi ja ovat kriittinen osa turvallisuuttasi työmaalla.
• Saapuessasi työmaalle odota, että hakkuukoneen kuljettaja on huomioinut sinut ja keskeyttää työnsä. Muista aina säilyttää 90 metrin turvaetäisyys metsäkoneisiin.
• Varo myös esimerkiksi lahopökkelöitä ja maassa olevia risuja sekä latvuksia, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman turvallista.
• Kun poistut hakkuutyömaalta, palauta turvavarusteet samaan paikkaan josta ne myös otit.

Vieraile turvallisesti hakkuutyömaalla (pdf-ohje)

Uutiset - 9.5.2023
Meille Harvestialla turvallisuus on ykkösasia. Turvallisuus ohjaa kaikkea tekemistämme ja näin ollen meille on äärimmäisen tärkeää varmistaa sekä työntekijöidemme, että kaikkien hakkuutyömaillamme vierailevien turvallisuus.
Uutiset - 18.4.2023
Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry jakama Kolkuttaja palkinto on tunnustus metsäalan kuljetusyrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi tehdystä työstä. Palkinto jaettiin 14. kerran.
Artikkelit - 24.2.2022
Puunhankinnassa paikannusta ja paikkatietoa käytetään laajasti puun oston, korjuun ja kuljetuksen eri vaiheissa. Paikannus ja paikkatieto antavat toteuttajille hyvät ennakkotiedot kohteesta ja näin saavutetaan laadullisesti hyvä lopputulos.

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste