Turvallisuus hakkuutyömailla

Metsänomistajana olet tervetullut seuraamaan metsässäsi tehtävien töiden etenemistä. Noudattamalla yhdessä tärkeitä turvallisuusohjeita varmistamme kaikille osapuolille turvallisen vierailun. On erityisen tärkeää muistaa, ettei hakkuutyömaalle voi rynnätä omin päin, vaan työmaavierailusta on aina ilmoitettava etukäteen. Lisäksi työmaalle on pääsy kielletty asiattomilta – näin koneiden kuljettajille turvataan työrauha ja kaikkien turvallisuus säilyy.

Harvestian turvallisuuskulttuuri

Meille Harvestialla turvallisuus on ykkösasia. Turvallisuus ohjaa kaikkea tekemistämme ja näin ollen meille on äärimmäisen tärkeää varmistaa sekä työntekijöidemme, että kaikkien hakkuutyömaillamme vierailevien turvallisuus. Molempien turvallisuuden varmistamme parhaiten seuraamalla yksinkertaista turvallisuusohjeistusta. On erittäin tärkeää, että muistat ilmoittaa aina hakkuukoneen kuljettajalle tulostasi soittamalla etukäteen. Löydät kullekin hakkuutyömaalle johtavan tien laidasta työmaakyltin, jossa on mainittu hakkuukoneen kuljettajan puhelinnumero. Työmaakyltin yhteydestä löydät myös työmaalla tarvitsemasi turvavarusteet, eli kypärän sekä turvaliivin. Käytäthän turvavarusteita koko työmaavierailusi ajan, jonka jälkeen voit palauttaa ne samaan paikkaan. Huomioithan, että hakkuutyömaalla liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuullasi.

Näin vierailet turvallisesti Harvestian hakkuutyömaalla:

• Ilmoita vierailustasi soittamalla hakkuukoneen kuljettajalle. Näin kuljettaja osaa varautua saapumiseesi. Kuljettajan numeron löydät työmaakyltistä.
• Pue yllesi turvavarusteet eli kypärä sekä turvaliivi, jotka löydät työmaakyltin vierestä. Huomiovärit helpottavat huomaamistasi ja ovat kriittinen osa turvallisuuttasi työmaalla.
• Saapuessasi työmaalle odota, että hakkuukoneen kuljettaja on huomioinut sinut ja keskeyttää työnsä. Muista aina säilyttää 90 metrin turvaetäisyys metsäkoneisiin.
• Varo myös esimerkiksi lahopökkelöitä ja maassa olevia risuja sekä latvuksia, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman turvallista.
• Kun poistut hakkuutyömaalta, palauta turvavarusteet samaan paikkaan josta ne myös otit.

Vieraile turvallisesti hakkuutyömaalla (pdf-ohje)

Artikkelit - 18.4.2023
Harvestia järjesti yhteistyökumppaneiden kanssa metsäpäivän Kuopiossa Väki oli lähtenyt kelistä piittaamatta liikenteeseen ja katsomaan, mitä metsäpäivä pitää sisällään. Kävijöitä oli todella mukavasti ja saimme aikaan hyviä keskusteluita eri näkökulmista. Päivän teemana oli paljon mediassakin esillä ollut korjuujäljen laatu harvennuksilla. Puolueettoman näkökulman aiheesta oli esittämässä valtakunnan tason kärkipään asiantuntija, Metsäkeskuksen Markku Remes. Koneurakoitsijan näkökulmaa päivään toi puunkorjuuyritys FinnHarvest Oy puolesta Eero Korhonen. Pientä porkkanaa tapahtumateltalle toi sahapalkinnon muodossa päivään osallistunut Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy. Suuressa roolissa päivän onnistumisen kannalta…
Artikkelit - 12.10.2022
Olen 28-vuotias metsätalousinsinööri, syntyperäisiä lieksalaisia. Maisemat ovat siis tuttuja. Välissä tuli käytyä koulut Joensuussa, mutta veri veti heti valmistumisen jälkeen, kohta puolenkymmentä vuotta sitten, takaisin kotiseudulle. Kokemukseni metsäalasta on monipuolinen, näkemystä löytyy monelta kantilta. Olen liikkunut pienestä pitäen saloilla metsästellen ja kalastellen, ja myöhempinä vuosina myös omia metsiä hoitaen ja metsäalan töissä työskennellen. Osaamiseni sai kattavuutta metsänhoitoyhdistyksellä työskennelleideni vuosien tiimoilta, ja olen valmis jakamaan hyväksi toteamiani vinkkejä ja niksejä eteenpäin puukauppa-asioiden yhteydessä. Mielestäni metsiä on hyvä hoitaa aina kokonaisvaltaisesti, ja…
Artikkelit - 23.9.2022
Kesällä 2022 Harvestialla kesätyöntekijänä oli Tarvaisen Eetu Joensuusta. Eetu kertoo hänen kesätyökokemuksistaan Harvestialla. Eetu Tarvainen, JoensuuLogistiikka ”Opiskelen metsätieteitä Itä-Suomen yliopistossa ja tänä kesänä valmistuin metsätieteiden kandidaatiksi. Syksyllä jatkan maisterinopintojen parissa, jossa erikoistumisalana on metsäteknologia. Yliopisto opintojen ohella olen opiskellut myös metsätalousinsinöörin opintoja. Opinnot ovat antaneet hyvän teoreettisen pohjan puunhankinnan eri tehtävistä. Käytännön osaamista olen päässyt harjoittamaan jo monena kesänä eri metsäalan työtehtävien parissa. Ensimmäisen kesän olin Harvestialla vuonna 2020, jolloin toimin loma-ajan sijaisena hankintaesimiehille. Kesällä 2021 olin harjoittelussa Metsähallituksella, jossa…
Artikkelit - 31.8.2022
Läpipääsemätön pusikko Ennakkoraivaus on harmillisen usein aliarvostettu metsänhoitotoimenpide. Se on kuitenkin epäilemättä yksi metsänhoidon tärkeimmistä toimenpiteistä, sekä taloudellisesta että esteettisestä näkövinkkelistä syynättynä. Kuvittele itsesi nuoreen metsään, johon ei ole tehty uudistamistoimenpiteiden jälkeen juuri mitään hoitotöitä. Aivan, se on monissa tapauksissa lähes läpipääsemätön vesakko, jossa kasvaa lähes kaikkia mahdollisia suomalaisia puulajeja vieri vieressä. Sen jälkeen kuvittele itsesi metsäkoneen kuljettajaksi, joka saapuu kohteelle suorittamaan ensiharvennusta. Kuvittele yrittäväsi löytää metsäkoneen kouralla poistettavan rungon tyvi kolhimatta viereisiä, kasvatettavaksi tarkoitettuja puita. Aivan, käytännössä mahdoton tehtävä.…

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste