Mutkattomin tapa
tehdä puukaupat

Kun haluat helppoa ja vaivatonta puukauppaa, on sinun valintasi Harvestia. Meillä puukaupan ja puun korjuun organisoinnin hoitaa sama hankintaesimies, joten yhteydenpito on helppoa ja mutkatonta ilman turhia välikäsiä. Ostamme puuta Mondi Powerflute Kuopion tehtaan sekä useiden muiden teollisten asiakkaidemme tarpeisiin. Tämä tarkoittaa hyvää kysyntää koivukuidulla koko toimialueellamme.

Ota yhteyttä omaan puunostajaasi, niin tutustutaan metsäsi mahdollisuuksiin maksuttomalla metsäkäynnillä!

Löydä oma puunostajasi tästä

Näin teet puukaupan

Harvestian kanssa asioidessasi voit ottaa rennosti myös puukauppoja tehdessäsi. Me hoidamme käytännön työt puolestasi ja sinä voit keskittyä olennaiseen, eli tuotoista ja metsästäsi nauttimiseen.


Milloin puukauppa on ajankohtainen?

Metsänhoidollinen tarve on hyvä lähtökohta tehdä puukauppa. Puukauppa on ajankohtainen esimerkiksi silloin, kun metsä on tiheää tai puut ovat kasvaneet tarpeeksi isoiksi. Puukauppa on myös loistava tapa saada metsästä tuottoa tarpeellisia investointeja, lomamatkaa tai vaikkapa uutta autoa varten. Hakkuista saatavilla tuotoilla voidaan myös rahoittaa esimerkiksi uusien metsäpalstojen hankintaa.
Harvennushakkuut ovat metsänhoidollisia toimenpiteitä, joissa poistetaan osa puustosta vapauttaen kasvutilaa, ravinteita ja valoa parhaille puuyksilöille. Oikeaan aikaan tehty harvennus parantaa siis metsän kuntoa ja lisää tuottoa. Uudistushakkuu on yleensä ajankohtainen silloin, kun metsän uudistaminen on kannattavampaa kuin metsän edelleen kasvattaminen. Perusteena tähän voi olla esimerkiksi metsän korkea ikä ja hidastunut kasvu. Lähtökohtana kaikissa toimenpiteissä ovat kuitenkin aina metsänomistajan omat tavoitteet. Hankintaesimiehemme ovat puukaupan ammattilaisia ja osaavat auttaa sinua hakkutarpeen arvioinnissa ja hakkuuajankohdan määrittämisessä. Lue lisää harvennus- ja uudistushakkuista täältä.

Miten puukauppa tehdään?

1. Puukaupan suunnittelu
Jos käytössäsi on metsäsuunnitelma, löydät sieltä hakkuuehdotukset kiireellisille ja tarpeellisille toimenpiteille. Olipa sinulla metsäsuunnitelma tai ei, lähtee Harvestian hankintaesimies mielellään metsäkäynnille ja tekee sinun toiveesi huomioiden toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen. Metsäkäynti on aina maksuton.

2. Puukaupan tekeminen
Mikäli hyväksyt toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen on puukauppa valmis allekirjoitettavaksi. Samalla sovitaan kaikista puukauppaan liittyvistä asioista. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti tai perinteiseen tapaan valintasi mukaan. Laadimme puolestasi tarvittavat asiakirjat kuten metsänkäyttöilmoituksen ja mahdollisen kemera-tukihakemuksen.

3. Korjuun suunnittelu
Kun asioit Harvestian kanssa, vastaa sama hankintaesimies puukaupan lisäksi myös korjuun suunnittelusta ja organisoinnista. Hän laatii tarvittavat ohjeet hakkuukoneelle ja merkitsee tarvittaessa hakkuualueen maastoon. Kun sinulla tulee kysyttävää vaikkapa puukaupan korjuun ajankohdasta, on sama tuttu hankintaesimies henkilö, johon voit olla suoraan yhteydessä.

4. Hakkuun ajankohta
Harvestian hankintaesimies tai hakkuukoneen kuljettaja ilmoittaa sinulle korjuun aloittamisesta. Mikäli sinulla on kysymyksiä korjuuajankohtaan tai toteutukseen liittyen voit olla yhteydessä Harvestian hankintaesimieheen.

5. Iloa ja tuloa puukaupasta
Kun hakkuu on toteutettu, todetaan puumäärät mittaustodistuksella. Puukaupan loppumaksu maksetaan kuukauden kuluessa mittaustodistuksen päiväyksestä.

Puun hinta

Puun hintaan vaikuttavat esimerkiksi hakkuutapa, puuston laatu ja metsätilasi sijainti. Jos suunnittelet puukauppaa, ota yhteyttä Harvestian hankintaesimieheen ja pyydä puukauppatarjous. Katso alueesi hankintaesimiehen yhteystiedot täältä.

Puukaupasta Usein kysyttyä
Suunnittelen ensimmäistä puukauppaani, mitä teen?
+
Mistä ostatte puuta?
+
Mitä teen, jos käytössäni ei ole metsäsuunnitelmaa?
+
Asun kaukana metsästäni. Voinko hoitaa puukaupat käymättä paikan päällä?
+
Milloin saan rahat puukaupasta?
+
Milloin hakkuu metsissäni alkaa?
+

Artikkelit - 24.5.2022
Sorsasalossa sijaitsevaan aallotuskartonkitehtaaseen kohdistuvan jätti-investoinnin ansiosta pohjoissavolaisesta puusta jalostettuja tuotteita viedään tulevaisuudessa maailmalle entistä enemmän. Investointi lisää tuotantomääriä ja paikallisen koivun kysyntää, sekä pienentää tehtaan ympäristövaikutuksia. Kuopion Sorsasalossa sijaitsevan Mondi Group -konserniin kuuluvan aallotuskartonkitehdas Powerfluten tehdaslaajennus ja modernisointi on määrä suorittaa reippaalla aikataululla. Laajennuksen peruskivi muurattiin toukokuussa 2022 ja tehtaan laajennuksen on tarkoitus ollavalmis syksyllä 2023. Investoinnin avulla Powerflute laajentaa ja modernisoi tehdasta laajamittaisesti parantaen tuotantokapasiteettia ja tuotteiden laatua, sekä vähentäen tehtaan ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia. Investoinnin ansiosta myös paikallisen puun…
Artikkelit - 14.4.2022
Harvestian tuore vahvistus Vartiaisen Juho pääsi heti alkuun kertomaan omin sanoin minkälaisesta miehestä on kyse ja mitä tuleman pitää Pohjois-Karjalan ”puukauppakentällä”, kun Harvestia palaa takaisin alueelle tekemään onnistuneita puukauppoja asiakkaiden kanssa. Olen 32-vuotias metsätalousinsinööri, Harvestian uusin tulokas Joensuusta. Kokemusta minulla on kertynyt puunhankinnasta kannolta tehtaalle monipuolisesti, niin puunkorjuun- ja metsäsuunnittelun kun myös puunoston parissa. Puunhankinnan olen kokenut kutsumusammatiksi, tykkään olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa ja tykkään siitä, että jokainen päivä on uusi ja erilainen. Metsällisissä asioissa keskustelen mielelläni ja jaan…
Artikkelit - 24.2.2022
Satelliittipaikannuksesta on tullut arkielämässä yleisesti hyödynnetty palvelu. Myös puunhankinnassa paikannusta ja paikkatietoa käytetään laajasti puun oston, korjuun ja kuljetuksen eri vaiheissa. Paikannus ja paikkatieto antavat toteuttajille hyvät ennakkotiedot kohteesta ja näin saavutetaan laadullisesti hyvä lopputulos. Tietoa 20 000 kilometrin korkeudelta käsin Global Positioning System tutummin GPS, on Yhdysvaltain puolustusministeriön kehittämä ja ylläpitämä satelliittipaikannusjärjestelmä. Järjestelmän satelliitit kiertävät maata noin 20 000 kilometrin korkeudella maanpinnasta. Järjestelmään kuuluu lisäksi maa-asemia, jotka pitävät satelliitit oikeilla kiertoradoilla. Jokaisessa satelliitissa on tarkka atomikello. Satelliitit lähettävät maahan…
Artikkelit - 17.1.2022
Mondi Group hyväksyi kesällä 2021 yli sadan miljoonan euron investointihankkeen Kuopion Sorsasalossa sijaitsevaan aallotuskartonkitehtaaseen. Investoinnilla vastataan kasvavaan kysyntään, parannetaan tuotteen laatua ja kustannuskilpailukykyä sekä vahvistetaan tehtaan ympäristötehokkuutta. Investointi kasvattaa tehtaan vuosikapasiteettia noin 55 000 tonnilla. Samalla myös vuotuinen puunkäyttömäärä kasvaa noin 200 000 m3. Investointi on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Merkittävä investointi Kuopion Sorsasalon tehtaaseen tarkoittaa tasaista kysyntää koivukuidulle myös tulevaisuudessa. Puun kysynnän kasvu luo Pohjois-Savon sekä lähimaakuntien metsänomistajille hyvät tulevaisuuden näkymät. Metsän harvennus on sijoitus tulevaisuuteen…

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste