Mutkattomin tapa
tehdä puukaupat

Kun haluat helppoa ja vaivatonta puukauppaa, on sinun valintasi Harvestia. Meillä puukaupan ja puun korjuun organisoinnin hoitaa sama hankintaesimies, joten yhteydenpito on helppoa ja mutkatonta ilman turhia välikäsiä. Ostamme puuta Mondi Powerflute Kuopion tehtaan sekä useiden muiden teollisten asiakkaidemme tarpeisiin. Tämä tarkoittaa hyvää kysyntää koivukuidulla koko toimialueellamme.

Ota yhteyttä omaan puunostajaasi, niin tutustutaan metsäsi mahdollisuuksiin maksuttomalla metsäkäynnillä!

Löydä oma puunostajasi tästä

Näin teet puukaupan

Harvestian kanssa asioidessasi voit ottaa rennosti myös puukauppoja tehdessäsi. Me hoidamme käytännön työt puolestasi ja sinä voit keskittyä olennaiseen, eli tuotoista ja metsästäsi nauttimiseen.


Milloin puukauppa on ajankohtainen?

Metsänhoidollinen tarve on hyvä lähtökohta tehdä puukauppa. Puukauppa on ajankohtainen esimerkiksi silloin, kun metsä on tiheää tai puut ovat kasvaneet tarpeeksi isoiksi. Puukauppa on myös loistava tapa saada metsästä tuottoa tarpeellisia investointeja, lomamatkaa tai vaikkapa uutta autoa varten. Hakkuista saatavilla tuotoilla voidaan myös rahoittaa esimerkiksi uusien metsäpalstojen hankintaa.
Harvennushakkuut ovat metsänhoidollisia toimenpiteitä, joissa poistetaan osa puustosta vapauttaen kasvutilaa, ravinteita ja valoa parhaille puuyksilöille. Oikeaan aikaan tehty harvennus parantaa siis metsän kuntoa ja lisää tuottoa. Uudistushakkuu on yleensä ajankohtainen silloin, kun metsän uudistaminen on kannattavampaa kuin metsän edelleen kasvattaminen. Perusteena tähän voi olla esimerkiksi metsän korkea ikä ja hidastunut kasvu. Lähtökohtana kaikissa toimenpiteissä ovat kuitenkin aina metsänomistajan omat tavoitteet. Hankintaesimiehemme ovat puukaupan ammattilaisia ja osaavat auttaa sinua hakkutarpeen arvioinnissa ja hakkuuajankohdan määrittämisessä. Lue lisää harvennus- ja uudistushakkuista täältä.

Miten puukauppa tehdään?

1. Puukaupan suunnittelu
Jos käytössäsi on metsäsuunnitelma, löydät sieltä hakkuuehdotukset kiireellisille ja tarpeellisille toimenpiteille. Olipa sinulla metsäsuunnitelma tai ei, lähtee Harvestian hankintaesimies mielellään metsäkäynnille ja tekee sinun toiveesi huomioiden toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen. Metsäkäynti on aina maksuton.

2. Puukaupan tekeminen
Mikäli hyväksyt toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen on puukauppa valmis allekirjoitettavaksi. Samalla sovitaan kaikista puukauppaan liittyvistä asioista. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti tai perinteiseen tapaan valintasi mukaan. Laadimme puolestasi tarvittavat asiakirjat kuten metsänkäyttöilmoituksen ja mahdollisen kemera-tukihakemuksen.

3. Korjuun suunnittelu
Kun asioit Harvestian kanssa, vastaa sama hankintaesimies puukaupan lisäksi myös korjuun suunnittelusta ja organisoinnista. Hän laatii tarvittavat ohjeet hakkuukoneelle ja merkitsee tarvittaessa hakkuualueen maastoon. Kun sinulla tulee kysyttävää vaikkapa puukaupan korjuun ajankohdasta, on sama tuttu hankintaesimies henkilö, johon voit olla suoraan yhteydessä.

4. Hakkuun ajankohta
Harvestian hankintaesimies tai hakkuukoneen kuljettaja ilmoittaa sinulle korjuun aloittamisesta. Mikäli sinulla on kysymyksiä korjuuajankohtaan tai toteutukseen liittyen voit olla yhteydessä Harvestian hankintaesimieheen.

5. Iloa ja tuloa puukaupasta
Kun hakkuu on toteutettu, todetaan puumäärät mittaustodistuksella. Puukaupan loppumaksu maksetaan kuukauden kuluessa mittaustodistuksen päiväyksestä.

Puun hinta

Puun hintaan vaikuttavat esimerkiksi hakkuutapa, puuston laatu ja metsätilasi sijainti. Jos suunnittelet puukauppaa, ota yhteyttä Harvestian hankintaesimieheen ja pyydä puukauppatarjous. Katso alueesi hankintaesimiehen yhteystiedot täältä.

Puukaupasta Usein kysyttyä
Suunnittelen ensimmäistä puukauppaani, mitä teen?
+
Mistä ostatte puuta?
+
Mitä teen, jos käytössäni ei ole metsäsuunnitelmaa?
+
Asun kaukana metsästäni. Voinko hoitaa puukaupat käymättä paikan päällä?
+
Milloin saan rahat puukaupasta?
+
Milloin hakkuu metsissäni alkaa?
+

Artikkelit - 9.11.2021
Turvallisuus tähtäimessä Harvestian vaatimukset urakoitsijoille ja heidän työntekijöidensä osaamiselle ovat tarkentuneet viimeisen parin vuoden aikana. Urakoitsijoille asetettavat vaatimukset tähtäävät turvallisuuden parantamiseen Harvestian työmailla. Harvestialla turvallisuus onkin tärkein asia, joka ohjaa kaikkea toimintaa. Yksi nykyisistä vaatimuksista on koneenkuljettajien metsäalan tutkinto. Harvestia ja Sakky selvittivät yhteistyön mahdollisuutta koneenkuljettajien kouluttamiseksi. Yhteinen malli ja ratkaisu tähän löydettiin ja koneenkuljettajien koulutus alkoi alkuvuodesta 2020. Jokaiselle ilman tutkintoa olevalle moto- tai ajokoneenkuljettajille mahdollistettiin koulutuksen aloitus töiden ohessa, joka johtaa metsäalan tutkintoon. Kehittynyt ja räätälöity koulutusmalli Eritysesti…
Artikkelit - 6.10.2021
Kesällä 2021 Harvestian rivejä vahvisti kaksi kesätyöntekijää, Ville ja Marikki. Ville vietti kesäänsä hankinnan tehtävien parissa Kangasniemellä ja Marikki logistiikan parissa Kuopiossa. Alta pääset lukemaan heidän kesätyökokemuksiaan. Ville Paappanen, KangasniemiHankinta ”Suhde metsään ja lopulta metsätalouteen tulee jo kotoa. 15-vuotiaana raivasin taimikoita kesätyönä, josta tie vei ammattikouluun metsäkoneenkuljettajalinjalle. Joidenkin metsäkoneenkuljettajavuosien jälkeen palo päästä vaikuttamaan asioihin vahvistui, ja päädyin metsätalousinsinööriopiskelijaksi Mikkeliin. Parin vuoden opiskelun jälkeen hain kesätöitä Harvestialta, ja se kannatti. Kesän aikana olen oppinut erittäin paljon puunhankintaan sekä puukauppaan liittyviä asioita.…
Artikkelit - 10.6.2021
Harvennus metsän arvokasvun perustana Harvennushakkuut ovat tärkeä osa suomalaisten metsien hoitoa, sillä ne pitävät metsät terveinä ja elinvoimaisina. Suunnitelmalliset ja yhteistyössä ammattilaisten kanssa toteutetut harvennushakkuut tuovat metsänomistajalle myös rahanarvoista hyötyä, sillä ajallaan tehtynä ne voivat kasvattaa metsän tuottoa jopa 50% verrattuna siihen, että harvennukset jätettäisiin kokonaan tekemättä. Tiedätkö, kuinka harvennushakkuut vaikuttavat metsän hyvinvointiin ja tuottavuuteen? 1. Harvennushakkuut parantavat metsän elinvoimaa ja terveyttä Metsänhoidollisesta näkökulmasta harvennushakkuiden rooli on merkittävä. Harvennuksessa poistetaan heikkoja ja huonokuntoisia puita, jolloin kasvutilaa, ravinteita ja valoa vapautuu…

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste