Mutkattomin tapa
tehdä puukaupat

Kun haluat helppoa ja vaivatonta puukauppaa, on sinun valintasi Harvestia. Meillä puukaupan ja puun korjuun organisoinnin hoitaa sama hankintaesimies, joten yhteydenpito on helppoa ja mutkatonta ilman turhia välikäsiä. Ostamme puuta Mondi Powerflute Kuopion tehtaan sekä useiden muiden teollisten asiakkaidemme tarpeisiin. Tämä tarkoittaa hyvää kysyntää koivukuidulla koko toimialueellamme.

Ota yhteyttä omaan puunostajaasi, niin tutustutaan metsäsi mahdollisuuksiin maksuttomalla metsäkäynnillä!

Löydä oma puunostajasi tästä

Näin teet puukaupan

Harvestian kanssa asioidessasi voit ottaa rennosti myös puukauppoja tehdessäsi. Me hoidamme käytännön työt puolestasi ja sinä voit keskittyä olennaiseen, eli tuotoista ja metsästäsi nauttimiseen.


Milloin puukauppa on ajankohtainen?

Metsänhoidollinen tarve on hyvä lähtökohta tehdä puukauppa. Puukauppa on ajankohtainen esimerkiksi silloin, kun metsä on tiheää tai puut ovat kasvaneet tarpeeksi isoiksi. Puukauppa on myös loistava tapa saada metsästä tuottoa tarpeellisia investointeja, lomamatkaa tai vaikkapa uutta autoa varten. Hakkuista saatavilla tuotoilla voidaan myös rahoittaa esimerkiksi uusien metsäpalstojen hankintaa.
Harvennushakkuut ovat metsänhoidollisia toimenpiteitä, joissa poistetaan osa puustosta vapauttaen kasvutilaa, ravinteita ja valoa parhaille puuyksilöille. Oikeaan aikaan tehty harvennus parantaa siis metsän kuntoa ja lisää tuottoa. Uudistushakkuu on yleensä ajankohtainen silloin, kun metsän uudistaminen on kannattavampaa kuin metsän edelleen kasvattaminen. Perusteena tähän voi olla esimerkiksi metsän korkea ikä ja hidastunut kasvu. Lähtökohtana kaikissa toimenpiteissä ovat kuitenkin aina metsänomistajan omat tavoitteet. Hankintaesimiehemme ovat puukaupan ammattilaisia ja osaavat auttaa sinua hakkutarpeen arvioinnissa ja hakkuuajankohdan määrittämisessä. Lue lisää harvennus- ja uudistushakkuista täältä.

Miten puukauppa tehdään?

1. Puukaupan suunnittelu
Jos käytössäsi on metsäsuunnitelma, löydät sieltä hakkuuehdotukset kiireellisille ja tarpeellisille toimenpiteille. Olipa sinulla metsäsuunnitelma tai ei, lähtee Harvestian hankintaesimies mielellään metsäkäynnille ja tekee sinun toiveesi huomioiden toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen. Metsäkäynti on aina maksuton.

2. Puukaupan tekeminen
Mikäli hyväksyt toimenpide-ehdotuksen ja tarjouksen on puukauppa valmis allekirjoitettavaksi. Samalla sovitaan kaikista puukauppaan liittyvistä asioista. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti tai perinteiseen tapaan valintasi mukaan. Laadimme puolestasi tarvittavat asiakirjat kuten metsänkäyttöilmoituksen ja mahdollisen kemera-tukihakemuksen.

3. Korjuun suunnittelu
Kun asioit Harvestian kanssa, vastaa sama hankintaesimies puukaupan lisäksi myös korjuun suunnittelusta ja organisoinnista. Hän laatii tarvittavat ohjeet hakkuukoneelle ja merkitsee tarvittaessa hakkuualueen maastoon. Kun sinulla tulee kysyttävää vaikkapa puukaupan korjuun ajankohdasta, on sama tuttu hankintaesimies henkilö, johon voit olla suoraan yhteydessä.

4. Hakkuun ajankohta
Harvestian hankintaesimies tai hakkuukoneen kuljettaja ilmoittaa sinulle korjuun aloittamisesta. Mikäli sinulla on kysymyksiä korjuuajankohtaan tai toteutukseen liittyen voit olla yhteydessä Harvestian hankintaesimieheen.

5. Iloa ja tuloa puukaupasta
Kun hakkuu on toteutettu, todetaan puumäärät mittaustodistuksella. Puukaupan loppumaksu maksetaan kuukauden kuluessa mittaustodistuksen päiväyksestä.

Puun hinta

Puun hintaan vaikuttavat esimerkiksi hakkuutapa, puuston laatu ja metsätilasi sijainti. Jos suunnittelet puukauppaa, ota yhteyttä Harvestian hankintaesimieheen ja pyydä puukauppatarjous. Katso alueesi hankintaesimiehen yhteystiedot täältä.

Puukaupasta Usein kysyttyä
Suunnittelen ensimmäistä puukauppaani, mitä teen?
+
Mistä ostatte puuta?
+
Mitä teen, jos käytössäni ei ole metsäsuunnitelmaa?
+
Asun kaukana metsästäni. Voinko hoitaa puukaupat käymättä paikan päällä?
+
Milloin saan rahat puukaupasta?
+
Milloin hakkuu metsissäni alkaa?
+

Artikkelit - 18.4.2023
Harvestia järjesti yhteistyökumppaneiden kanssa metsäpäivän Kuopiossa Väki oli lähtenyt kelistä piittaamatta liikenteeseen ja katsomaan, mitä metsäpäivä pitää sisällään. Kävijöitä oli todella mukavasti ja saimme aikaan hyviä keskusteluita eri näkökulmista. Päivän teemana oli paljon mediassakin esillä ollut korjuujäljen laatu harvennuksilla. Puolueettoman näkökulman aiheesta oli esittämässä valtakunnan tason kärkipään asiantuntija, Metsäkeskuksen Markku Remes. Koneurakoitsijan näkökulmaa päivään toi puunkorjuuyritys FinnHarvest Oy puolesta Eero Korhonen. Pientä porkkanaa tapahtumateltalle toi sahapalkinnon muodossa päivään osallistunut Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy. Suuressa roolissa päivän onnistumisen kannalta…
Artikkelit - 12.10.2022
Olen 28-vuotias metsätalousinsinööri, syntyperäisiä lieksalaisia. Maisemat ovat siis tuttuja. Välissä tuli käytyä koulut Joensuussa, mutta veri veti heti valmistumisen jälkeen, kohta puolenkymmentä vuotta sitten, takaisin kotiseudulle. Kokemukseni metsäalasta on monipuolinen, näkemystä löytyy monelta kantilta. Olen liikkunut pienestä pitäen saloilla metsästellen ja kalastellen, ja myöhempinä vuosina myös omia metsiä hoitaen ja metsäalan töissä työskennellen. Osaamiseni sai kattavuutta metsänhoitoyhdistyksellä työskennelleideni vuosien tiimoilta, ja olen valmis jakamaan hyväksi toteamiani vinkkejä ja niksejä eteenpäin puukauppa-asioiden yhteydessä. Mielestäni metsiä on hyvä hoitaa aina kokonaisvaltaisesti, ja…
Artikkelit - 23.9.2022
Kesällä 2022 Harvestialla kesätyöntekijänä oli Tarvaisen Eetu Joensuusta. Eetu kertoo hänen kesätyökokemuksistaan Harvestialla. Eetu Tarvainen, JoensuuLogistiikka ”Opiskelen metsätieteitä Itä-Suomen yliopistossa ja tänä kesänä valmistuin metsätieteiden kandidaatiksi. Syksyllä jatkan maisterinopintojen parissa, jossa erikoistumisalana on metsäteknologia. Yliopisto opintojen ohella olen opiskellut myös metsätalousinsinöörin opintoja. Opinnot ovat antaneet hyvän teoreettisen pohjan puunhankinnan eri tehtävistä. Käytännön osaamista olen päässyt harjoittamaan jo monena kesänä eri metsäalan työtehtävien parissa. Ensimmäisen kesän olin Harvestialla vuonna 2020, jolloin toimin loma-ajan sijaisena hankintaesimiehille. Kesällä 2021 olin harjoittelussa Metsähallituksella, jossa…
Artikkelit - 31.8.2022
Läpipääsemätön pusikko Ennakkoraivaus on harmillisen usein aliarvostettu metsänhoitotoimenpide. Se on kuitenkin epäilemättä yksi metsänhoidon tärkeimmistä toimenpiteistä, sekä taloudellisesta että esteettisestä näkövinkkelistä syynättynä. Kuvittele itsesi nuoreen metsään, johon ei ole tehty uudistamistoimenpiteiden jälkeen juuri mitään hoitotöitä. Aivan, se on monissa tapauksissa lähes läpipääsemätön vesakko, jossa kasvaa lähes kaikkia mahdollisia suomalaisia puulajeja vieri vieressä. Sen jälkeen kuvittele itsesi metsäkoneen kuljettajaksi, joka saapuu kohteelle suorittamaan ensiharvennusta. Kuvittele yrittäväsi löytää metsäkoneen kouralla poistettavan rungon tyvi kolhimatta viereisiä, kasvatettavaksi tarkoitettuja puita. Aivan, käytännössä mahdoton tehtävä.…

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste