Mondi Group

Harvestian omistaa Mondi Group, joka on pakkausmateriaali- ja paperiyhtiö, jonka palveluksessa on noin 26 000 ihmistä yli 30 eri maassa. Mondi Group omistaa Mondi Powerfluten Kuopiossa sijaitsevan tehtaan, joka valmistaa pääosin Suomesta hankitusta koivusta korkealaatuista aallotuskartonkia Powerflute®-tuotemerkillä.

Neitseellisestä aallotuskartongista valmistetut aaltopahvilaatikot ovat ympäristöystävällisiä, erittäin kestäviä ja sietävät hyvin kosteutta. Niitä käytetään laajasti hedelmien ja vihannesten sekä arvokkaiden teollisuustuotteiden kuten sähkölaitteiden ja autonosien kuljetuspakkauksissa. Kuopion tehdas on yksi kolmesta pohjoismaisen, koivukuidusta valmistetun aallotuskartongin valmistajista Euroopassa ja sen tuotantokapasiteetti on 300 000 tonnia vuodessa.

Tutustu Mondi Groupiin tarkemmin osoitteessa www.mondigroup.com

Artikkelit - 24.5.2022
Kuopiossa sijaitsevaan aallotuskartonkitehtaaseen kohdistuvan jätti-investoinnin ansiosta pohjoissavolaisesta puusta jalostettuja tuotteita viedään tulevaisuudessa maailmalle entistä enemmän. Investointi lisää tuotantomääriä ja paikallisen koivun kysyntää, sekä pienentää tehtaan ympäristövaikutuksia.
Artikkelit - 17.1.2022
Mondi Group hyväksyi kesällä 2021 yli sadan miljoonan euron investointihankkeen Kuopion Sorsasalossa sijaitsevaan aallotuskartonkitehtaaseen. Investoinnilla vastataan kasvavaan kysyntään, parannetaan tuotteen laatua ja kustannuskilpailukykyä sekä vahvistetaan tehtaan ympäristötehokkuutta. Investointi kasvattaa tehtaan vuosikapasiteettia noin 55 000 tonnilla. Samalla myös vuotuinen puunkäyttömäärä kasvaa noin 200 000 m3. Investointi on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Merkittävä investointi Kuopion Sorsasalon tehtaaseen tarkoittaa tasaista kysyntää koivukuidulle myös tulevaisuudessa. Puun kysynnän kasvu luo Pohjois-Savon sekä lähimaakuntien metsänomistajille hyvät tulevaisuuden näkymät.

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste