Vastuullista metsänhoitoa suomalaisissa metsissä

Meillä Harvestialla vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme, jota toteutamme kaikessa toiminnassamme suomalaisissa metsissä, joka päivä. Ostamme kaikkia puutavaralajeja kestävän kehityksen ja vastuullisen metsänhoidon periaatteiden mukaisesti. Olemme apunasi vastuullisessa metsänhoidossa – ammattitaitoisesti sekä metsiäsi ja toiveitasi kunnioittaen.

Sertifioitua toimintaa

Harvestialle on myönnetty DNVFI-PEFC-COC-000028 ja FSC® DNV-COC-000158 alkuperäketjun sertifikaatit merkiksi toimintamme vastuullisuudesta. Osana vastuullista metsänhoitoa huolehdimme työssämme luonnon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä huomioimme ympäristöasiat kaikilla puun hankintaan liittyvillä osa-alueilla.

Puun alkuperän seuranta on toimintamme perusedellytys. Puun alkuperän seurantajärjestelmämme täyttää sekä PEFC™- että FSC®- CoC vaatimukset. Varmistamme, että puuraaka-aine on kestävästi hankittua, laillisesti hakattua ja kansainvälisten metsäsertifiointijärjestelmien vaatimusten mukaista.

Harvestian toimiva johto sitoutuu tekemään parhaansa, ettei yhtiö hanki tai välitä puutavaraa tai metsäteollisuuden sivutuotteita, joiden toimitusketjuun sisältyy jokin seuraavista menetelmistä:
• Laittomista hakkuista saatu materiaali
• Hakkuita, jotka rikkovat kansalaisoikeuksia tai alkuperäiskansojen oikeuksia
• Hakkuita luonnonsuojelualueilla
• Hakkuita alueilla, jotka on muutettu luonnonmetsistä plantaaseiksi
• Hakkuita alueilla, joissa on käytetty tai käytetään geenimuunneltuja puita

Voit liittyä Harvestian kautta PEFC-metsäsertifiointiin

Harvestian kautta metsänomistajat voivat liittyä alueelliseen PEFC-ryhmäsertifiointiin maksutta. Liittyminen tapahtuu puukaupan yhteydessä ja se astuu voimaan heti, kun puukauppasopimus on allekirjoitettu. Alueellista PEFC-ryhmäsertifiointia hallinnoi Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry. Hankintaesimiehemme kertovat mielellään lisätietoja metsäsertifioinnista.    

Sertifiointiin liittymisen jälkeen suosittelemme tutustumaan PEFC koulutus verkkosivustoon ja suorittamaan sen jälkeen verkossa PEFC Sertiseriffi tutkinnon. Osaamiskokeen jälkeen voit tulostaa suorituksesta todistuksen. Odotamme innolla yhteistyötä kanssasi ja toivotamme sinut tervetulleeksi PEFC-sertifioitujen metsänomistajien perheeseen.

Metsien monimuotoisuutta turvaten

Kestävällä ja vastuullisella metsänhoidolla voidaan tukea ja ylläpitää metsiemme monimuotoisuutta. Me Harvestialla sitoudumme toimimaan kestävästi varmistaen luonnon monimuotoisuuden säilymisen myös tulevaisuudessa, ja aina tuleville sukupolville saakka. Talousmetsissä monimuotoisuutta turvataan säästöpuilla, vesistöjen suojavyöhykkeillä, arvokkaiden elinympäristöjen säilyttämisellä ja muilla sertifikaattien ja lakien ohjaamilla tavoilla. Metsänomistajana voit tukea monimuotoisuutta metsässäsi myös sertifikaattien vaatimuksia laajemmin esimerkiksi suosimalla sekapuustoa, jättämällä leveämpiä suojakaistaleita tai vaikkapa säästämällä riistatiheikköjä ja pesäpuita. Hankintaesimiehemme kuuntelevat toiveitasi ja toimivat tukenasi monimuotoisuuskysymysten äärellä.

Kasvava metsä on hiilinielu

Kasvava metsä on hiilinielu, joka sitoo itseensä ilmakehässä olevaa hiilidioksidia. Metsien rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa onkin merkittävä hiilen sidonnan ja varastoinnin vuoksi, mutta myös fossiilisista raaka-aineista valmistettujen tuotteiden korvaajana. Suomen metsien puuvarastot ovat viimeisten vuosikymmenien aikana jatkuvasti kasvaneet, ja aktiivisella metsänhoidolla on ollut kasvun lisääntymisessä keskeinen rooli. Tehokkaimmin hiiltä sitovat terveet ja hyvin kasvavat nuoret metsät. Pitämällä metsistäsi hyvää huolta, ja teettämällä harvennukset oikea-aikaisesti, autatkin ylläpitämään metsiemme kasvua sekä hiilensidontaa, ja teet tärkeitä ilmastotekoja.

Uutiset - 8.4.2024
Harvestia on julkaissut monimuotoisuusohjelman -Kohti monimuotoisempia metsiä. Ohjelman tavoitteena on yhdessä metsänomistajien kanssa vahvistaa luonnon monimuotoisuutta sekä tehdä sopeutuvia ja kestäviä tulevaisuuden metsiä.
Uutiset - 3.3.2023
Harvestia kouluttaa omaa henkilöstöä ja hakkuukoneen kuljettajia harvennusten laatuun ja korjuujälkeen liittyvissä asioissa keväällä 2023. Koulutustilaisuudet järjestetään yhteistyössä Metsäkeskuksen kanssa neljällä paikkakunnalla.
Uutiset - 18.4.2023
Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry jakama Kolkuttaja palkinto on tunnustus metsäalan kuljetusyrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi tehdystä työstä. Palkinto jaettiin 14. kerran.

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste