Harvestia – kohti monimuotoisempia metsiä

Uutiset | 19.2.2024
Jaa tämä artikkeli

Harvestia – kohti monimuotoisempia metsiä

Miksi monimuotoisuus on tärkeää?

Monimuotoisemmat metsät tukevat laajaa eläin- ja kasvikuntaa ja edistävät ekosysteemin vakautta. Metsäekosysteemissä eri eliölajit ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Monimuotoisuus viittaa tähän lajien runsauteen ja lajien välisten suhteiden moninaisuuteen.

Monimuotoisemmat metsät edistävät metsäekosysteemin toimintaa, jolloin ravinteiden kierrätys tehostuu ja pölytyksen onnistuminen turvataan.

Monimuotoisemmat metsät ovat vastustuskykyisempiä ilmastonmuutokselle ja ihmisen toiminnan aiheuttamille muutoksille, koska luontainen tuholaisten torjunta tehostuu ja lajeilla on mahdollisuus sopeutua eri tavoin.

Monimuotoisemmat metsät tarjoavat ihmisille enemmän hyötyjä luonnontuotteiden keräilyn, virkistysmahdollisuuksien ja maisemallisien arvojen muodossa

Millaisilla toimenpiteillä kohti monimuotoisempia metsiä?

Monimuotoisemmat metsät ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjinä ja ne tarjoavat myös lukuisia ekologisia, taloudellisia ja sosiaalisia hyötyjä ihmisille. Laadukas harvennushakkuun korjuujälki on keskeinen osa kestävää monimuotoisten metsien käsittelyä. Harvestia noudattaa toiminnassaan aina metsäsertifioinnin kriteereitä ja hyvän metsänhoidon suosituksia sekä metsänomistajan tavoitteita. Näin varmistamme, että tulevat sukupolvet voivat nauttia terveistä ja monimuotoisista metsistä.

Tutustu ’Harvestia – kohti monimuotoisempia metsiä’ lupaukseen alla olevaa kuvaketta klikkaamalla.


Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste