Ville Kilpeläinen – monipuolista näkemystä puukauppoihin Pohjois-Karjalassa

Artikkelit | 12.10.2022
Jaa tämä artikkeli

Olen 28-vuotias metsätalousinsinööri, syntyperäisiä lieksalaisia. Maisemat ovat siis tuttuja. Välissä tuli käytyä koulut Joensuussa, mutta veri veti heti valmistumisen jälkeen, kohta puolenkymmentä vuotta sitten, takaisin kotiseudulle.

Kokemukseni metsäalasta on monipuolinen, näkemystä löytyy monelta kantilta. Olen liikkunut pienestä pitäen saloilla metsästellen ja kalastellen, ja myöhempinä vuosina myös omia metsiä hoitaen ja metsäalan töissä työskennellen. Osaamiseni sai kattavuutta metsänhoitoyhdistyksellä työskennelleideni vuosien tiimoilta, ja olen valmis jakamaan hyväksi toteamiani vinkkejä ja niksejä eteenpäin puukauppa-asioiden yhteydessä. Mielestäni metsiä on hyvä hoitaa aina kokonaisvaltaisesti, ja hakkuut ovat vain yksi osa isompaa palettia. Uskon, että näin saadaan metsänomistajalle puukaupasta hyvä kokemus, johon on aina ilo palata.

Huolella ja tunnollisesti puukauppoja tekemään

Metsäalan töissä olen tykännyt pitää nyrkkisääntönä ja ohjenuorana, että hommat hoidetaan aina yhtä huolella ja tunnollisesti kuin omissakin metsissä, ja metsänomistajaa kohdellaan kuten toivoisin itseänikin kohdeltavan samassa tilanteessa. Hommien pitää sujua mutkattomasti, läpinäkyvästi ja ne saatetaan kunnialla loppuun asti, olipa asiakkaana sitten kokenut konkari tai ensikertalainen. Nämä periaatteet täsmäsivät hyvin Harvestian ajatusmaailmaan – ollaan se mutkattomin kumppani puukaupassa.

Samankaltaisten perusarvojen lisäksi kiinnostuksen Harvestian hankintaesimiehen pestiin herätti myös yhtälailla sekä sen tuoma haastavuus että sen vapaus. Langat ovat hyvin pitkälti omissa käsissä mikä tietysti antaa hommaan omat haasteensa, mutta toisaalta se mahdollistaa myös hyvin suoraviivaisen toiminnan metsänomistajien kanssa. Puumarkkinatilanne on maailmantilanteen takia varsin erikoinen, mikä luo vielä omat haasteensa soppaan. Minulla on kuitenkin Harvestian kautta tarjota varsin kilpailukykyiset hinnat harvennusleimikoille ja ennen kaikkea huippuluokkainen korjuujälki, joten yhteinen sävel kyllä varmasti löydetään! Ja pitää sanoa, että on löydettykin; nyt nelisen kuukautta Harvestian hommia tehneenä voin vain kiittää metsänomistajia lämpimästä vastaanotosta takaisin Pohjois-Karjalan puumarkkinoille!

Ota yhteyttä niin tehdään hyvät ja antoisat puukaupat!

Ville Kilpeläinen
hankintaesimies
Puh. 040 865 0540
ville.kilpelainen@harvestia.fi
Nurmes ja Lieksa

Artikkelit - 17.1.2022
Mondi Group hyväksyi kesällä 2021 yli sadan miljoonan euron investointihankkeen Kuopion Sorsasalossa sijaitsevaan aallotuskartonkitehtaaseen. Investoinnilla vastataan kasvavaan kysyntään, parannetaan tuotteen laatua ja kustannuskilpailukykyä sekä vahvistetaan tehtaan ympäristötehokkuutta. Investointi kasvattaa tehtaan vuosikapasiteettia noin 55 000 tonnilla. Samalla myös vuotuinen puunkäyttömäärä kasvaa noin 200 000 m3. Investointi on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Merkittävä investointi Kuopion Sorsasalon tehtaaseen tarkoittaa tasaista kysyntää koivukuidulle myös tulevaisuudessa. Puun kysynnän kasvu luo Pohjois-Savon sekä lähimaakuntien metsänomistajille hyvät tulevaisuuden näkymät. Metsän harvennus on sijoitus tulevaisuuteen…
Artikkelit - 10.6.2021
Harvennus metsän arvokasvun perustana Harvennushakkuut ovat tärkeä osa suomalaisten metsien hoitoa, sillä ne pitävät metsät terveinä ja elinvoimaisina. Suunnitelmalliset ja yhteistyössä ammattilaisten kanssa toteutetut harvennushakkuut tuovat metsänomistajalle myös rahanarvoista hyötyä, sillä ajallaan tehtynä ne voivat kasvattaa metsän tuottoa jopa 50% verrattuna siihen, että harvennukset jätettäisiin kokonaan tekemättä. Tiedätkö, kuinka harvennushakkuut vaikuttavat metsän hyvinvointiin ja tuottavuuteen? 1. Harvennushakkuut parantavat metsän elinvoimaa ja terveyttä Metsänhoidollisesta näkökulmasta harvennushakkuiden rooli on merkittävä. Harvennuksessa poistetaan heikkoja ja huonokuntoisia puita, jolloin kasvutilaa, ravinteita ja valoa vapautuu…
Uutiset - 24.6.2021
”Tämä investointi uutinen tarkoittaa vajaan 200 000 m3:n lisäystä tehtaan puunkäyttöön. Harvestiassa aloitamme hankinnan lisäyksen valmistelut välittömästi. Ensisijainen tavoite on lisätä hankintaa nykyisiltä hankinta-alueiltamme Pohjois-Savosta ja ympäröivistä maakunnista. Tähän lisäykseen on kaikki edellytykset maakuntien puuvarojen puolesta olemassa. Puunhankinnan lisäys tuo työpaikkoja hankintaketjuun noin 30 kpl.” Mikko Palmroth Harvestia Oy, Toimitusjohtaja
Artikkelit - 9.11.2021
Turvallisuus tähtäimessä Harvestian vaatimukset urakoitsijoille ja heidän työntekijöidensä osaamiselle ovat tarkentuneet viimeisen parin vuoden aikana. Urakoitsijoille asetettavat vaatimukset tähtäävät turvallisuuden parantamiseen Harvestian työmailla. Harvestialla turvallisuus onkin tärkein asia, joka ohjaa kaikkea toimintaa. Yksi nykyisistä vaatimuksista on koneenkuljettajien metsäalan tutkinto. Harvestia ja Sakky selvittivät yhteistyön mahdollisuutta koneenkuljettajien kouluttamiseksi. Yhteinen malli ja ratkaisu tähän löydettiin ja koneenkuljettajien koulutus alkoi alkuvuodesta 2020. Jokaiselle ilman tutkintoa olevalle moto- tai ajokoneenkuljettajille mahdollistettiin koulutuksen aloitus töiden ohessa, joka johtaa metsäalan tutkintoon. Kehittynyt ja räätälöity koulutusmalli Eritysesti…

Harvestia

Harvestia Oy on Mondi Groupin omistama puunhankintayhtiö. Harvestia hankkii puut Mondi Powerfluten Kuopion Sorsasalossa sijaitsevalle tehtaalle.
Lisäksi Harvestia toimittaa puuta yhteistyökumppaneilleen. Harvestia ostaa kuitu-, tukki- ja energiapuuta sekä pysty- että hankintakaupalla.

Tietosuojaseloste